top of page

Verbindend opvoeden met positieve discipline

Deze interactieve cursus richt zich op ouders die willen investeren in een verbonden en authentieke relatie met hun kinderen. Ze is gebaseerd op een niet-straffende en respectvolle methode.

We doen allemaal ons best om onze kinderen zo goed mogelijk op te voeden. Tegelijkertijd is het soms best lastig. Dat is allesbehalve gek, want we hebben hier meestal ook geen opleiding voor gehad, ieder kind is weer anders en vaak heeft je partner ook weer andere ideeën. Daarom is het heel normaal dat je af en toe worstelt met hoe je het beste om kunt gaan met ruzie, gezeur, schermstrijd en
niet luisterende kindjes. 

Soms heb je simpelweg wat nieuwe inspiratie nodig om opvoeden weer leuker te maken, conflicten te vermijden en meer te verbinden. 

 

Heb je zin om te leren hoe je kan omgaan met zulke moeilijke momenten?

Wil je investeren in een verbonden en authentieke relatie met je kind?

Dan is deze cursusreeks misschien wel iets voor jou! De cursus combineert verschillende ouderschapsfilosofieën, waaronder positieve discipline, Montessori en mild ouderschap.

 

Deze theorieën gaan we heel praktisch toepassen: je leert het beste door het te doen. Daarom gaan we aan de slag met ervaringsgerichte en praktische activiteiten. Door samen interactief verschillende technieken en methoden uit te testen zal je beter leren verbinding maken met je kind. Verder gaan we ook praktisch en effectief leren communiceren, waardoor er een beter en dieper contact ontstaat. Gevolg: minder strijd! Over al die zaken krijg je praktische tips en tools om thuis uit te proberen én je ontdekt dat ook andere ouders met vergelijkbare vragen en moeilijkheden zitten.

Wat zal je onder andere leren?

  • Hoe je je langetermijndoelen in je opvoeding kan integreren,

  • Hoe je kinderen kunt helpen zich verbonden en van betekenis te voelen,

  • Hoe je hen op een natuurlijke manier verantwoordelijkheid en respect kan bijbrengen,

  • Hoe je conflict tussen broers en zussen kan verminderen,

  • Hoe je negatief gedrag kan doorbreken en
    de machtsstrijd tussen jouw en je kind kan verminderen,

  • Wat de voordelen zijn van nieuwsgierigheidsvragen,

  • Wat het verschil is tussen prijzen en bemoedigen.

We willen je graag meer vertrouwen geven in je ouderschap en de verbinding met je kinderen versterken en bovenal: het plezier binnen het gezin vergroten.

Praktisch

 

De kostprijs voor deze cursus is 200 euro, in deze prijs zitten de 6 avonden interactieve cursus van 2 uur en een werkboek.

 

Als je graag met beide ouders meedoet, dan krijgt de partner 50% korting, stuur mij dan zeker een berichtje om dat in orde te brengen.

De eerstvolgende cursus start op 25 Juli en is elke maandagavond van 19u30 tot 21u30.

Oudercursus positieve discipline: Tekst
Oudercursus positieve discipline: Subscribe
bottom of page